Menu

TRG COIN Whitepaper

Abstract

Trage-Mă urmărește viitorul serviciilor de asistență rutieră.

Inovăm continuu în sectorul serviciilor de asistență rutieră. Țintim digitalizarea acestui sector pentru a micșora timpul de așteptare și de reacție în cazul diferitelor situații critice din trafic oferind servicii de tractări, închirieri auto și ride sharing.

Am creat suita de aplicații Trage-mă” atât pentru șoferii de automobile, cât și pentru prestatorii de servicii de tractare. Cu această platformă facilităm accesul către serviciile de tractare de oriunde apare necesitatea lor.

Simplificăm procesul de căutare al unei platforme de tractare la nevoie. Totul se desfășoară online prin aplicațiile noastre. Șoferii au posibilitatea de a solicita o platforma de oriunde se află, iar posesorii de platforme sau companiile de tractare au posibilitarea de access către un public larg.

Aplicația este ușor de utilizat, procesul de folosire fiind atât de simplu încât în doar 5 pași platformele de tractare se pot deplasa către șoferii care au nevoie. Am creat un design intuitiv pentru a folosi cât mai uşor aplicaţia.


 


 

 1. PROBLEMATIZARE GENERALA

În urma studiului de piață am observat lipsa unui canal de comunicare facil între șoferii rămași cu mașina în pană și șoferii de platforme de tractare. Ne dorim să inovăm în acest sector cu aplicațiile Trage-Mă atât pentru șoferi, cât și pentru prestatorii de servicii de tractare. 

De cele mai multe ori șoferii rămași în pană nu dispun de un număr de telefon pentru a putea contacta o platforma în proximitate sau într-un timp facil. Din acest motiv și prestatorii de servicii de tractare pierd clienți deoarece clienții nu pot ajunge la ei.


 


 

 1. MODELUL MONEDEI DEFLAȚIONISTE

TRG COIN este o monedă deflaționistă, care acordă recompense holderilor săi. Faptul că moneda este deflaționistă, înseamnă că oferta totală de piață este în scădere contiună. Așadar, odată cu creșterea lichidității și a prețului per monedă, având cantitatea de monede în scădere, prețul per monedă se va afla într-o creștere constantă. Acest model deflaționist a fost adoptat, datorită avantajului pe care îl prezintă față de procesul de inflație. Inflația este reprezentată de o creștere generală a prețurilor și de o scădere a puterii de cumpărare ale unei monede. În același timp, odată cu creșterea volumului de monede regăsite pe piață, valoarea per bucată scade. Pentru a contracara acest proces de devalorizare a monedei, proiectul TRG COIN a ales să adopte un model deflaționist în pentru această monedă.

 1. DOBÂNDĂ/RECOMPENSE

Modelul de recompense pentru holderi, presupune că cei care dețin moneda deja, vor fi recompensați prin adăugarea adițională de monede în portofelul lor. Fiecare tranzacție efectuată de către alți utilizatori, contribuie la recompensarea celor care dețin deja moneda. Modelul standard pentru o monedă deflaționistă este Bitcoin. În acest model, există un număr finit de monede care poate fi pus pe piață. Deci, având cererea în creștere și oferta în scădere, prețul este destinat să crească, conform tendințelor și cererii de pe piață. Acesta este și modelul adoptat de TRG COIN, o monedă pentru comunitate, care recompensează deținătorii și care asigură un climat propice creșterii prețului, datorită caracteristicilor sale deflaționiste.

 1. COMUNITATE, MEMBRI, PARTENERI

TRG COIN își propune să creeze o comunitate activă, implicată și să dezvolte o serie de proiecte bazate pe aceasta. Așadar, comunitatea TRG COIN își propune să adune persoane centrate în jurul unui set comun de valori, o atitudine pozitivă și care sunt dornici de a se implica în proiecte sociale, de educație, IT și tehnologie. Pe parcurs, comunitatea se va consolida, vor fi moderatori activi, eficienți, iar TRG COIN se angajează să pună în aplicare proiecte la cele mai înalte standarde, adunând o echipă profesionistă. Pe lângă acestea, comunitatea TRG COIN va fi formată din echipa administrativă, comunitate, consilieri și parteneri. 

Implicarea unui număr cât mai mare de persoane, organizații și firme, este un element cheie în succesul oricărui proiect. Numărul ridicat de persoane implicate reprezintă un potențial considerabil de afișare și expunere a proiectului. Din acest punct de vedere, proiectul TRG COIN insistă pe o expansiune constantă a orizonturilor din spațiul public, atrăgând parteneri, membri noi în comunitate, precum și consilieri și terți pentru implementare de servicii adiționale, în funcție de nevoi.

Din această perspectivă, proiectul va beneficia de parteneriate cu diferite organizații, firme și persoane publice. Toate acestea sunt pentru asigurarea unei evoluții favorabile proiectului, cât și pentru o expunere cât mai ridicată în fața unui public nou.

 1. PRINCIPIILE TRG COIN

Comunitatea TRG COIN are la bază un set de principii după care funcționează. Acestea reprezintă fundamentul mentalității colective care au pus bazele acestui proiect. 

Principiile pe care se bazează proiectul TRG COIN sunt: 

 • respectarea drepturilor, demnității și particularitățile celorlalți;

 • onestitate și integritate în relațiile cu ceilalți membri ai comunității;

 • asumarea responsabilității pentru comportamentul personal;

 • susținerea morală a celorlalți membri ai comunității;

 • munca în echipă.

Printre temele generale de interes abordate de proeictul nostru se numără: 

 • utilizarea tehnologiilor blockchain; 

 • educație IT, educație financiară;

 • educație civică, promovarea diversității;

 • conștientizarea problemelor comunităților TRAGE-MA;

 • protecția mediului;

 • promovarea comportamentului prosocial.

 1. CONEXIUNEA TRG COIN

TRG COIN își propune să creeze o comunitate activă, implicată și să dezvolte aplicatia Trage-ma! care este o inovație in lumea tractărilor auto și o serie de proiecte bazate pe aceasta. Suita de aplicații Trage-mă va beneficia de un update până la final de an prin care se dorește integrarea portofelului Metamask în aplicație, urmând a migra pe termen lung spre un ecosistem bazat doar pe token-uri TRG care ar putea fi utilizate atât în cadrul aplicațiilor Trage-mă! cât și pentru serviciile externe precum achizițiile de combustibil, piese auto sau asigurări RCA.

Prin această conversie dorim să păstrăm interesul pentru token-urile TRG pentru a le crește valoarea în timp și a evita scenariul clasic al crypto monedelor, care își perd din valoare la o sub cerere. 

POTENTIALUL BLOCKCHAIN

Blockchain-ul este o bază de date, respectiv un registru în care sunt stocate datele utilizatorilor, precum operațiunile care au loc între utilizatori. După cum implică și numele, blockchain-ul este alcătuit dintr-un șir de blocuri digitale cu o identitate unică, numită hash. În cadrul acestui lanț, fiecare bloc conține informații despre hash-ul blocului anterior, până la blocul originar al șirului.

Un blockchain reprezintă un registru deschis, ceea ce înseamnă că poate fi accesat de orice utilizator, la nivel global, cu un computer și o conexiune la internet. În momentul în care se efectuează o operațiune, computerul primește o copie a registrului. Asta înseamnă că lanțul de blocuri nu este controlat de o singură entitate centrală, ci de numeroși utilizatori din toată lumea. Acestea înregistrează orice schimbare efectuată în sistem.

 1. AVANTAJELE BLOCKCHAIN

Pentru schimbarea unei singure înregistrări, este necesară verificarea si aprobarea unui întreg lanț de înregistrări criptate. Acest fapt făcând fraudarea practic imposibilă. Un alt avantaj privind securitatea informațiilor, este acela că informația este distribuită la nivel de rețea si nu pe un singur server. Acest lucru duce la imposibilitatea interceptării și a furtului de date. Față de tehnologiile precedente, se reduc semnificativ costurile, datorită operării și programării mai eficiente.

 1. BINANCE SMART CHAIN BSC & TRG COIN

Smartchain este un Blockchain independent. Acesta înfățișează forma unui ecosistem multifuncțional, care revoluționează conceptul de blockchain cu ajutorul inteligenței artificiale colaborative pentru a elimina lacunele în gestionarea și implementarea eficientă.

Popularitatea ecosistemului Binance Smart Chain se datorează facilităților pe care aceștia le oferă. Acest ecosistem dispune de wallet, piață de tranzacționare, infrastructură pentru a crea propriile monede și securitate sporită.

Din acest punct de vedere, moneda TRG COIN funcționează în cadrul acestui ecosistem și beneficiază de toate facilitățile acestuia.

 1. TRG COIN - ACTIV DIGITAL

Activele digitale reprezintă proprietăți digitale. Acestea se achiziționează de pe piețele de specialitate. În prezent, activele digitale sunt reprezentate în cea mai mare parte de crypto-monede și NFT-uri. Acestea au avantajul de a crește considerabil în valoare, pe o perioadă scurtă, datorită conexiunii lor cu lumea IT, care manifestă cea mai rapidă dezvoltare industrială. 

Din acest punct de vedere, mulți investitori sunt atrași de acest potențial al activelor digitale și se decid să investească în acestea. Activele digitale pot veni sub formă de monedo digitală sau conținut intelectual. Acestea beneficiază de securitatea și infrastructura tehnologiei Blockchain, în ecosistemul căruia funcționează.

 1. UTILITATEA MONEDEI TRG COIN

Utilitatea acestei monede vine din adopția acesteia de către comunitate și de către alte societăți. Totodată, moneda TRG COIN este un activ digital care oferă dobânda activă deținători săi. Aceste utilități sunt în faza de incipit a proiectului, însă pe parcurs, moneda va dobândi și utilități adiționale. 

Proiectul TRG COIN este unul transparent, unde contractele și adresele de portofel se pot verifica prin intermediul BSCscan, iar toată activitatea se desfășoară sub ochii comunității.

 1. PERSPECTIVE ȘI RECOMANDĂRI

Datorită abordării pe care proiectul nostru o are asupra adresării problemelor sociale contemporane, a dezvoltării comunităților de romi și a spori parteneriatele strategice, considerăm că acest proiect are un real potențial de succes. Echipa administrativă, de management, consilierii și terții la proiect sunt profesioniști cu diverse specializări reuniți pentru a dezvolta împreună acest proiect. Profilul de activități pe care TRG COIN îl cuprinde este unul vast și nu cuprinde limitări. Acest lucru înseamnă că TRG COIN este maleabil și poate evolua conform nevoilor societății și tendințele economice. Totodată, proiectul TRG COIN își propune să devină un ecosistem umbrelă, care să însumeze o multitudine de organizații. Așadar, planul de expansiune a proiectului are în vedere integrarea și a altor societăți sub egida TRG COIN.